Hampaiden paikkaus

 

Yleisin syy hampaiden paikkaamiseen on pitkälle edennyt kariesvaurio. Kuitenkin yhä enemmän hampaita joudutaan paikkaamaan lohkeamisen tai kulumisen seurauksena.

 

Hampaita paikataan nykyään yleisimmin yhdistelmämuovilla tai keraamisilla täytteillä.

 

Parhaiten taka-alueella kestävät keraamiset täytteet. Keraamipaikkojen etuja ovat kaunis ulkonäkö ja erinomaiset lujuusominaisuudet. Keraamiset täytteet ovat kuitenkin poikkeuksetta kalliimpia kuin yhdistelmämuovitäytteet.

 

Valokovetteinen yhdistelmämuovi on yleisin täytemateriaali hampaiden paikkauksessa. Yhdistelmämuovipaikat ovat kehittyneet kestävämmiksi ja niitä voidaan käyttää myös takahampaiden paikkauksessa. Etuhampaiden paikkaukseen muovi sopii hyvin, koska värisävyjä on useita.

 

Hampaan paikkaus tehdään kivuttomasti puudutusta käyttäen. Meillä on runsaasti kokemusta hammaslääkäripelkoisista potilaista, joten osaamme ottaa huomioon erityistarpeesi. Meidän tavoitteena on hoitaa niin suusi, kuin voittaa hammaslääkäripelkosi!

Iensairaudet

 

Suun terveys on merkittävä osa ihmisen kokonaisterveyttä. Useiden suusairauksien ongelma on se, että hampaiden reikiintymistä lukuun ottamatta ne etenevät salakavalasti ja huomaamattomasti.

 

lentulehdusta voi hoitaa ja estää pitämällä hampaiden kaikki pinnat puhtaana bakteeriplakista, lisäksi hammasvälit tulee puhdistaa päivittäin hammaslangalla tai hammasväliharjalla. Hammaslääkärin vastaanotolla ientulehdusta voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä poistamalla tarkoin hammaskivi ja silottamalla ikenen alla olevat hampaiden pinnat.

 

Tarvittaessa plakin kiinnittymistä lisäävät paikkaylimäärät poistetaan hiomalla ja korjataan lohjenneet paikat. lentulehduksen mahdollinen eteneminen hampaiden kiinnityskudosten tuhoutumista aiheuttavaksi parodontiitiksi tulisi havaita jo varhain. Silloin tauti saadaan pysäytettyä, eikä kudosvaurioita pääse syntymään.

 

Parodontiitin hoidon tavoitteena on kiinnityskudoskadon pysäyttäminen yhteistyössä potilaan kanssa. Parodontiiti hoito alkaa hampaiden pintojen ja ientaskualueiden mekaanisella puhdistuksella. Syvien ientaskujen puhdistus suoritetaan yleensä paikallispuudutuksessa. Perushoidon tukena voidaan tarvita ienleikkauksia, jotta syvällä oleva tulehdus saadaan hoidettua ja juuren pintojen hankalimmatkin kolot puhdistettua. Parodontiitin hoitoon voi sisältyä myös muuta hampaiston hoitoa, kuten purennan hoitoa.

 

Parodontiitin uusiutuminen ehkäistään hyvällä kotihoidolla ja riittävän tiheällä ylläpitohoidolla. Ylläpitohoidon aikaväli määräytyy yksilöllisesti ja sovimme kanssasi seuraavan tarkastuksen ajankohdasta. Ylläpitohoidossa hammaslääkäri tai suuhygienisti puhdistaa hampaat säännöllisesti sekä tilanne arvioidaan ja sovimme mahdollisista tukihoitotoimenpiteistä.

— Dentrum Oy Hämeenkatu 18, 33200 TAMPERE,  03 211 0506  —

Sivujen toteutus: